SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

U BT Cluj a cucerit pentru a cincea oară Cupa României. Învinsa CSM Oradea a pierdut a cincea finală din tot atâtea disputate!

Articol de - Publicat marti, 11 februarie 2020 18:05

Într-o sală umplută până la refuz de fanii clujeni, U BT Cluj Napoca a cucerit luni seara pentru a cincea oară Cupa României la masculin. 

Pentru a treia oară în ultimii cinci ani, pentru trofeu s-au bătut UBT Cluj și CSM Oradea. Și, ca în precedentele două întâlniri, câștig de cauză au avut tot clujenii: 68-61.

U BT Cluj a cucerit pentru a cincea oară Cupa României. „A fost un meci încrâncenat!”

CSM CSU Oradea spera să rupă blestemul celor patru finale pierdute până atunci și să pună, în sfârșit, mâna pe trofeu. Numai că bihorenii nu au reușit să conducă nici măcar o dată pe tabelă! 

Elevii lui Mihai Silvăşan au început tare, cu Darko Planinici omniprezent pe teren. "Alb-negrii" au încheiat primul sfert cu un avantaj mare, 23-12. Oradea a echilibrat disputa și a revenit până la pauză la 5 puncte: 29-34. În sfertul 3, Clujul a jucat din nou la cel mai înalt nivel, ducând tabela la cea mai mare diferență din meci: 59-41.

Orădenii au încercat imposibilul în ultima parte, au adus ecartul la două atacuri, 60-66, dar Clujul a știut să gestioneze exact timpul rămas și a câștigat lejer, 68-61.

"A fost un meci încrâncenat. Echipa din Oradea este foarte competitivă, cu doi jucători americani naturalizați, dar băieții mei au fost minunați în partea a doua, mai ales din punct de vedere defensiv. Publicul a fost minunat, ne-a împins de la spate", a declarat antrenorul clujean, Mihai Silvășan.

"Noi nu am respectat planul de joc, îi felicit pe clujeni pentru felul în care au abordat partida. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Sperăm să ne luăm revanșa în campionat", a spus și Kris Richard, baschetbalistul orădean cu cele mai multe puncte marcate, 16.

VIDEO Sabrina Ionescu, baschetbalista română pe care Kobe Bryant o considera cea mai bună din lume, în lacrimi după moartea lui: „Sezonul ăsta e pentru el”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
remarque
remarque  •  11 Februarie 2020, 21:08

Haide U!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează