SPORTURI  »  RUGBY  »  NOUA ZEELANDĂ-ȚARA GALILOR 40-17

VIDEO Noua Zeelandă a învins în finala mică Țara Galilor și câștigă pentru a treia oară bronzul mondial

Articol de - Publicat vineri, 01 noiembrie 2019 14:12

Spectacol total în finala mică a Cupei Mondiale, de la Tokyo. Noua Zeelandă, marea favorită la câștigarea titlului, înainte de începerea competiției, a trebuit să se mulțumească doar cu bronzul. All-Blacks au învins Țara Galilor, 40-17.

Învinși de englezi în semifinale, neo-zeelandezii și-au dorit să încheie competiția cu o victoria. Mai ales că mulți dintre All-Blacks, trecuți de 30 de ani, nu vor mai ajunge și peste patru ani, în 2023, la Cupa Mondială din Franța. Între aceștia, Ben Smith, Sonny Bill Williams, Matt Todd, căpitanul  Read Kieran ,Dane Coles. Era ultimul meci pe banca Noii Zeelande și pentru  antrenorul Steve Hansen. Și ultima impresie contează întotdeauna. 

All Blacks au început meciul furibund și au marcat rapid două eseuri. Pilierul Joe Moody a deschis seria în minutul 6, urmat de fundașul  Beauden Barett în minutul 15. Galezii au meritul de a fi jucat deschis, fără să pună accent pe apărare. Au punctat și ei prin aripa Hallam Amos. Dar tot neo-zeelandezii au avut ultimul cuvânt până la pauză, culcând de alte două ori balonul în terenul de țintă, prin Ben Smith.

Și partea a doua a continuat pe aceleași coordonate, dar parcă ritmul a mai scăzut. All Blacks au mai reușit două eseuri (Ryan Crotty și Richie Mo'unga), iar europenii doar unul (Josh Adams). 

S-a terminat 40-17, o dispută care a scos încă o dată în evidență supremația unei naționale care încântă prin jocul ei, dar care a avut o singură sincopă în ultimii 12 ani, disputa cu Anglia, din semifinale.  

Galezii ratează medaliile, dar rămân cu această generație care a arătat un rugby excelent, cu victoriile în fața Australiei sau Franței care le dau încredere pentru viitor.

Vezi și:

Se schimbă ordinea mondială în rugby! Anglia, marea favorită în finala Cupei Mondiale contra Africii de Sud

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (2)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  01 Noiembrie 2019, 17:26

Mda, too little, too late. Trebuiau să câştige semifinala cu Anglia, dar la cum au jucat, nu meritau. N-am văzut în viaţa mea Noua Zeelandă mai dominată ca-n meciul ăla, i-au călărit teribil englezii... n-au câştigat nici măcar o tuşă, cu o singură excepţie (care-a însemnat eseu pentru All Blacks), au fost vai de capul lor... Aş fi vrut ca acest meci pentru medaliile de bronz să fi fost finala mare, dar...

piet
piet  •  01 Noiembrie 2019, 17:11

SUNT FAN INFLACARAT ALL BLACKS DAR DIN PACATE LA ACEASTA CUPA MONDIALA AU DEZAMAGIT .ASA MULTE GRESELI DE MANUIRE A BALONULUI ,IN GRAMADA SI IN TUSE NU AM VAZUT NICIODATA LA EI .ORICUM FELICITARI !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează