SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Novak Djokovic și secretele vindecării miraculoase de la Australian Open: „Veți vedea cum a fost posibil să mă recuperez”

Novak Djokovic a trecut peste accidentarea din prima săptămână și a cucerit un nou trofeu la Antipozi / FOTO: Guliver/Getty Images +15   FOTO
Novak Djokovic a trecut peste accidentarea din prima săptămână și a cucerit un nou trofeu la Antipozi / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 22 februarie 2021 17:41 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 18:01

Sârbul Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) l-a învins clar pe rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 3 ATP), scor 7-5, 6-2, 6-2, și a câștigat duminică cel de-al 9-lea său trofeu de Australian Open din carieră și al 18-lea Grand Slam.

Novak Djokovici a dezvăluit la conferința de presă de după finală ce fel de accidentare a suferit în partida din turul al treilea, cu Taylor Fritz, și cum a putut continua turneul. 

„E vorba despre o ruptură a mușchiului oblic, știu că s-a speculat mult, uneori au fost nedrepți cu mine. Veți vedea într-un documentar care o să apară la finalul anului cum a fost posibil să mă recuperez. Am fost îngrijorat, cu două ore înainte de meciul cu Raonic am știut că o să joc. Am evoluat cu dureri, genul pe care eu pot să le îndur, dar dacă nu era un turneu de Mare Șlem, probabil m-aș fi retras", a spus Nole. 

Djokovic a mai dezvăluit ulterior că accidentarea sa s-a agravat pe durata turneului. Sârbul a efectuat un nou RMN după finala cu Medvedev, care a scos la iveală faptul că ruptura abdominală suferită a devenit și mai proeminentă. Astfel, Nole va fi nevoit să-și ia o pauză de câteva săptămâni pentru a se recupera în totalitate.

Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
+11 FOTO

Goran Ivanisevic: „Novak Djokovic și-a dorit enorm acest trofeu” 

Goran Ivanisevic, unul dintre antrenorii lui Djokovic, cel care l-a însoțit la Melbourne, a vorbit la conferința de presă despre cât de mult a însemnat triumful de ieri

„Și-a dorit enorm acest trofeu. E cineva acolo, sus, care vede toate aceste nedreptăți pe care media i le face. A încercat să-i apere pe jucători, dar tot el a fost atacat pentru nu mai era nimeni altcineva. Apoi i-au pus la îndoială accidentarea, dar vă spun că unii oameni pot suporta durerea mai bine decât alții. Meciul crucial a fost cel cu Raonic, poate un pic și cu Zverev, apoi i-a fost din ce în ce mai bine. Finala a fost o capodoperă, incredibil a jucat!”, a spus fostul jucător, acum în vârstă de 49 de ani.

VIDEO Rezumatul finalei Djokovic - Medvedev

Citește și alte știri despre Novak Djokovic: 

„BESTIA” Novak Djokovic îi vânează pe Federer și Nadal! Cifre uluitoare, după victoria la Australian Open

Medvedev, poveste spectaculoasă cu Djokovic după finala Australian Open: „Eu eram pe locul 500 sau 600, iar el era lider mondial” » Ce glumă a făcut sârbul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează