Mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost filmate în timp ce țipau la pacienți, le vorbeau urât și îi umileau, imaginile fiind postate pe reţele de socializare. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, joi, că a fost convocată o comisie de disciplină în acest caz.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt filmate când le vorbesc urât pacienților din salon, țipă la ei și îi umilesc.

"Băă, cu tine vorbesc, ridică c..u'/ Te-ai p..t pe tine?", sunt câteva dintre replicile unor infirmiere care țipă la pacienți, îi înjură și îi umilesc, potrivit imaginilor postate pe Facebook.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat joi că a fost convocată o comisie de disciplină în acest caz, spunând că astfel de comportamente nu trebuie tolerate.

"Mi-a venit greu să mă uit. Idee este următoarea - nu este cazul să tolerăm acest tip de comportamente. Cine nu are vocație să îngrijească pacienții nu are ce căuta în sistemul sanitar”, a spus Pintea.

Ea a precizat că a fost deja convocată Comisia de Disciplină pentru ziua de vineri, urmând ca aceasta să stabilească și sancțiunile care vor fi aplicate infirmierelor. "Din punctul meu de vedere, sancțiunea trebuie să fie cea mai drastică, desfacerea contractului de muncă”, a adăugat ministrul.