Gheorghe Stan, fost șef al Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, și Cristian Deliorga, fost judecător la Curtea de Apel Constanța, au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni ca judecători ai Curții Constituționale.

Gheorghe StanFoto: Captura presidency.ro

Procurorul șef al Secției pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, a fost eliberat din funcție, prin decret semnat de șeful statului, și preia mandatul de judecător al Curții Constituționale, pentru un mandat de nouă ani. Gheorghe Stan a fost numit la CCR de către Camera Deputaților, la propunerea PSD.

Joi, Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța a lui Cristian Deliorga, prin pensionare, începând cu 14 iunie.

În 7 mai, Gheorghe Stan a fost numit de Camera Deputaților - la propunerea PSD - în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani. Procurorul Gheorghe Stan a condus, alături de adjuncta sa, Adina Florea, Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, iar anterior a fost procuror-adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Tot în 7 mai, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus tot de PSD. El o înlocuiește pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.