Un miros puternic de gaz, cel mai probabil sulf, a fost resimţit miercuri după-amiază în oraşul Vulcan din Valea Jiului, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, convocând Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în timp ce elevii din trei școli au fost trimiși acasă.

Orasul VulcanFoto: Didreklama | Dreamstime.com

„Din primele verificări reiese că sursa ar putea fi instalaţia de desulfurare a Uzinei Electrice Paroşeni. Potrivit directorului general al Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ), Eusebiu Durbacă, cantitatea de sulf evacuată în atmosferă, în urma procesului tehnologic, este în limitele normale”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, citat de Agerpres.

Din cauza incidentului, profesorii din trei şcoli din oraş au decis să oprească orele, iar 1.300 de elevi au fost trimiși acasă.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a convocat grupul de suport tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, format din reprezentanţi de la CEVJ, Direcţiei de Sănătate Publică, Delgaz Grid, ENEL, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Agenţia de Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi din cadrul poliţiei şi jandarmeriei hunedorene.

Vor fi făcute verificări privind provenienţa mirosului şi „vor fi luate măsurile care se impun în astfel de cazuri”, a susținut sursa citată. (Foto: Dreamstime.com)