Procurorii DNA fac percheziții, marți dimineață, la peste 20 de adrese din Capitală și din trei județe, între care și sediul Direcției Regionale Vamale București, într-un dosar în care mai mulți vameși sunt suspectați de luare de mită, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. În paralel, au loc și descinderi ale Direcției Generale Anticorupție la Agenția de Control și Încasare Nădlac II, procurorii anunând că 47 de angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sunt suspectați de luare de mită.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție săvârșite în perioada 2021 - 2024 de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În acest dosar, marți dimineață au loc percheziții în 20 de locații din București și din județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, din care una este la sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor firme.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că instituția publică la care sunt percheziții este Direcția Regionala Vamală București, ancheta vizând funcționarii vamali suspectați că luau mită de la șoferi pentru a permite intrarea în țară a unor bunuri fără documente sau contrafăcute.

Descinderi și la Vama Nădlac

În paralel, Direcția Generale Anticorupție a făcut percheziții, marți, la Agenția de Control și Încasare Nădlac II, ancheta vizând angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, aflată în subordinea CNAIR, suspectați de luare de mită.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis, print-un comunicat de presă, că verificările privind activitatea mai multor angajați ai Agenției de Control și Încasare Nădlac 2 au fost declanșate de DGA Arad ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin DRDP Timișoara.

  • „Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR.
  • Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor.
  • Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate.
  • Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție”, a transmis CNAIR.

Parchetul Tribunalului Arad a transmis că face cercetări în cazul a 47 de suspecţi, angajaţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru luare de mită în formă continuată.

Marţi au fost făcute percheziţii imobiliare la două locaţii din cadrul Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac 2 - Toneta nr. 1 şi 2, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.