​Fostul prefect al județului Gorj Dan Morega a fost implicat joi într-un accident rutier pe o stradă din Târgu Jiu. În urma accidentului au rezultat pagube materiale. Morega are permisul retras din motive medicale și se află sub control judiciar, după ce a fost prins și în București la volan fără permis de conducere, scrie Agerpres. Pe numele fostului prefect de Gorj a fost deschis un nou dosar penal.

Dan Ilie MoregaFoto: AGERPRES

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a anunţat, vineri, că, la data de 21 martie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fântânii din municipiu, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că bărbatul avea permisul de conducere retras, de la data de 6 februarie 2024. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras", anunţă IPJ Gorj.

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, după ce a fost prins de cinci ori conducând cu permisul retras de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce a fost prins în Capitală conducând fără permis de conducere.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Morega a fost prins, în București, a 5-a oară conducând fără permis

Pe 10 martie, site-ul ViaţaGorjului.Ro a publicat o fotografie cu fostul prefect, lângă maşina sa de teren şi un echipaj de jandarmi, în condiţiile în care el avea permisul de conducere retras pe motive medicale.

Într-un videoclip publicat pe Facebook săptămâna asta, Dan Morega spune că a obținut de la o clinică din Turcia o adeverință precum că este „perfect sănătos”, în contextul în care a fost internat la psihiatrie după ce a fost prins de mai multe ori conducând fără permis.

„Am fost la o clinică de neurologie și psihiatrie de unde am luat o adeverință că sunt perfect sănătos”, a spus Morega.

Ce spun procurorii în cazul Morega

  • „Urmare apariției în presă a unui articol publicat pe site-ul ViațaGorjului.Ro, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, prev. de art. 335 alin. (2) C.pen., întrucât din fotografia care a însoțit articolul au rezultat indicii cu privire la faptul că o persoană de gen masculin a condus un autoturism pe raza sectorului 1 București având permisul de conducere retras.
  • Din probele administrate în cauză a rezultat că la data de 10.03.2024, în intervalul orar 12:00 – 13:00, inculpatul a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orelor 12:00 pe Șos. Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 – 2 minute în fața Ambasadei Rusiei de pe Șos. Pavel D. Kiseleff nr. 6, după care și-a continuat deplasarea către Piața Victoriei, iar în jurul orelor 12:46 a condus pe Bd. Lascăr Catargiu, din direcția Piața Universității către Piața Romană.

  • În Piața Romană a efectuat virajul stânga pe Bd. Dacia, unde a oprit în fața Hotelului Duke până la ora 13:00, continuându-și deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei”.

Parchetul General a amintit că lui Morega i-a fost retras dreptul de a conduce, în februarie.

  • „Din cercetările efectuate a rezultat că la data de 06.02.2024, din Dispoziția Șefului Serviciului Rutier Gorj cu nr. 180616, inculpatului i-a fost retras permisul de conducere pe motive medicale”.

Citește și:

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, pus sub control judiciar după ce a fost prins de cinci ori conducând cu permisul retras

Poliţia Rutieră din Bucureşti îl verifică pe fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega, după ce acesta ar fi condus iar, deși are permisul retras / Depistat de alte patru ori la volan fără permis