Președintele SUA, Donald Trump, a anunţat că analizează posibilitatea de a trimite imigranţii aflaţi în ilegalitate în comunităţile conduse de politicieni din cadrul Partidului Democrat (centru-stânga, opoziţie), în contextul disensiunilor privind politicile în materie de migraţie.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

"Din cauza faptului că democraţii refuză să modifice legislaţia foarte periculoasă privind migraţia, noi într-adevăr ne gândim, după cum s-a relatat, să trimitem imigranţii în anumite oraşe. Stânga radicală pare să aibă o politică a frontierelor deschise, a braţelor deschise, deci acest lucru ar trebui să îi facă foarte fericiţi", a transmis Donald Trump prin Twitter, conform agenţiei Associated Press, citate de Mediafax.

Presa relatase că Administraţia Donald Trump analiza această posibilitate, dar, înainte ca preşedintele să transmită acest mesaj, Casa Albă şi oficiali din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă negaseră informaţiile.

Donald Trump este nemulţumit de numărul mare de imigranţi din ţări central-americane care încearcă să intre ilegal în Statele Unite. Preşedintele SUA a dispus decretarea stării de urgenţă la frontiera cu Mexicul pentru a aloca miliarde de dolari proiectului construirii unui zid, după ce Congresul a respins planul.