Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a anunțat marți că și-a depus demisia de la conducerea instituției, în urma nominalizării la președinția Băncii Centrale Europene, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lagarde a spus că demisia va intra în vigoare pe 12 septembrie, deschizând calea pentru FMI de a-şi alege viitorul lider.

”Cu o mai mare claritate asupra procesului cu privire la nominalizarea mea ca președinte a Băncii Centrale Europene, am luat acestă decizie în interesul Fondului”, a spus ea în declarație.

Anunțul demisiei sale vine la două săptămâni după ce pe 2 iulie a fost nominalizată pentru funcția de președinte al Băncii Centrale Europene. Aceasta nu și-a dat demisia imediat de la Fondul Monetar pentru că nu era sigur dacă noul Parlament European va aproba punerea acesteia în funcție.

În 5 iulie 2011, Christine Lagarde a devenit prima femeie care deţine funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional, iar în 2016 a obţinut al doilea mandat de cinci ani la conducerea FMI. Al doilea mandat urma să se încheie la sfârşitul lunii iulie 2021.