Miliardarul George Soros i-a cerut şefului Facebook Mark Zuckerberg să se retragă de la conducerea companiei. Soros avertizează că deciziile şefului reţelei de socializare îl va ajuta pe Donald Trump să fie reales, scrie BBC, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Soros argumentează, într-o scrisoare publicată în Financial Times, că refuzul lui Zuckerberg de a elimina publicitatea electorală de pe Facebook îl ajută pe Donald Trump să fie reconfirmat ca preşedinte al Statelor Unite. Filantropul miliardar îl mai acuză pe patronul Facebook că este implicat într-un aranjament de susţinere reciprocă cu Donald Trump.

Acuzaţiile lui Soros vin într-un moment în care Mark Zuckerberg cere UE reglementări mai puţin restrictive. Şeful Facebook vrea ca conţinutul dăunător de pe platformele sociale să fie reglementat de alte reguli decât cele ce privesc companiile media şi de telecomunicaţii. În răspuns, comisarul european pentru industrie Thierry Breton a spus că Facebook trebuie să se adapteze cerinţelor Europei, nu invers.

Soros a mai cerut şi îndepărtarea directorului de operaţiuni al Facebook Sheryl Sandberg. Miliardarul este şi un susţinător al unor legi care să controleze reţelele sociale.