Poliţia din Moscova se laudă că a ridicat un „batmobil” găsit pe una din străzile capitalei ruse, scrie Mediafax. Replica maşinii care pare o combinaţie între vehicul sport şi tanc nu încălcase nicio regulă de circulaţie, dar nu avea plăcuţe de înmatriculare.

Batmobil MoscovaFoto: Captura YouTube

Poliţiştii moscoviţi au găsit maşina de culoare neagră parcată pe una dintre străzile din centrul capitalei. Russia Today arată că era vorba despre o replică a maşinii folosite în producţii precum „Batman v Superman” şi „Suicide Squad”.

Chiar dacă şoferul nu încălcase nicio regulă în trafic, poliţiştii ruşi au remarcat faptul că vehiculul nu avea plăcuţe de înmatriculare, aşa că au chemat o echipă care să ridice maşina şi să o transporte într-un parc auto al autorităţilor.

A fost nevoie de un camion cu o lăţime de 4 metri pentru a putea ridica batmobilul. Maşina a fost împachetată în folie de plastic pentru a evita eventuale zgârieturi.

Proprietarul trebuie să plătească o amendă de 50.700 de ruble (aproximativ 780 de dolari) pentru a-şi recupera maşina. Fiecare zi de întârziere, acesta va trebui să plătească alte 2.300 de ruble (35 de dolari).

Replica a fost cumpărată în 2019 de un rus, la o licitaţie online, pentru 55 de milioane de ruble (850.000 de dolari).