O crimă în stil mafiot comisă la o benzinărie din sudul Atenei scoate la lumină brutalitatea mafiei grecești, unde un important lider al celei mai puternice grupări interlope din Grecia a fost ucis în plină stradă, scrie BBC. Bărbatul a fost ucis în mașină, de atacatori care au tras zeci de gloanțe cu puști Kalașnikov, iar imaginile suprinse de camerele video din zonă sunt șocante.

Politia din GreciaFoto: Jose Hernandez | Dreamstime.com

Asasinatul a avut loc duminică, iar victima este Vangelis Zambounis, un important lider al lumii interlope din Grecia, care ar fi condus o rețea implicată în contrabandă cu combustibil și cu țigări. Asupra lui au fost trase, cu arme Kalașnikov, peste 90 de gloanțe.

În imaginile video suprinse de camerele din zonă și difuzate de televiziune la câteva ore după asasinat se vede cum un bărbat - Vangelis Zambounis - urcă într-un autoturism BMW blindat parcat în fața unei benzinării pe care o deținea în zona Neos Kosmos din Atena.

În spatele BMW-ului oprește apoi o altă mașină, Poliția stabilind ulterior că era un Lexus cu numere de înmatriculare false, furat din Italia. Din mașină coboară doi bărbați îmbrăcați în negru și purtând cagule. Unul dintre ei începe să tragă cu o pușcă de asalt AK-47 în geamul șoferului, de la mică distanță. Face o pauză doar pentru a reîncărca. Scoate apoi o altă armă din jachetă, deschide portiera mașinii și trage din nou, în timp ce un al doilea bărbat trage și el în vehicul din cealaltă parte. Amândoi pleacă apoi cu mașina Lexus.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional!

Autoturismul atacatorilor a fost găsit ulterior de polițiști la periferia Atenei, conform BBC, care notează că doi ofițeri de poliție au fost arestați a doua zi de la asasinat pentru încălcarea confidențialității și pentru scurgeri de informații în presă, după ce imaginile au fost difuzate la televiziune.

BBC scrie că există o serie de speculații cu privire la motivele asasinării lui Zambounis, una dintre acestea fiind că ar fi fost o răzbunare pentru uciderea în iunie 2023 a rivalului mafiot Vassilis Roubetis. O altă versiune ar fi că asasinatul ar fi avut loc pe fondul tensiunilor între traficanții de tutun locali și străini, care importă țigări ieftine din Ucraina.

Vangelis Zambounis a supraviețuit unei tentative de asasinare în 2018, când un bărbat a încercat să tragă în mașina sa, dar i s-a defectat arma.

Cotidianul Kathimerini scrie că începând din 2017 au fost comise peste 20 de crime în rândul grupărilor interlope din Grecia.

(Foto: Dreamstime.com)