Cel puţin trei persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul comis, sâmbătă dimineaţă, la staţia Gare de Lyon, una dintre marile gări ale Parisului, a anunțat poliția, informează Reuters.

Un soldat francez în Gare de Lyon din Paris după un atac cu cuțitFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

14:25Primele elemente ale anchetei „nu lasă să se creadă că este vorba despre un act terorist”, a indicat poliţia, precizând că suspectul „suferă, în mod evident, de tulburări psihice”, conform AFP și Agerpres. Agresorul a atacat trei călători în gară „cu ajutorul unui cuţit şi al unui ciocan”.

Bărbatul, de naţionalitate maliană, se afla „în situaţie legală în Italia din 2016, cu un titlu (de şedere) emis în 2019 absolut valabil”, conform documentelor din posesia sa.

El a declarat „spontan” că suferă de „tulburări psihice”, şi asupra sa s-au găsit medicamente, a adăugat prefectul poliţiei capitalei, Laurent Nunez, într-un briefing de presă la gara din Paris, unde a avut loc atacul.

11:38Sursa citată a precizat că presupusul atacator a fost arestat.

Două dintre victime au suferit răni ușoare, în timp ce a treia a fost rănită mai grav, dar nu se afla într-o situație care să-i pună viața în pericol, a adăugat poliția.

Motivul presupusului atacator nu este clar în acest moment.

În Franța au avut loc mai multe atacuri ale militanților islamiști în ultimul deceniu, dar și atacuri ocazionale comise de persoane cu tulburări psihice.

Ziarul Le Figaro a afirmat că atacatorul de la Gare de Lyon de sâmbătă dimineața este din Mali și are un permis de conducere italian, citând o sursă anonimă din cadrul poliției.

Reuters precizează că nu a fost posibil să se confirme imediat această informație.