Social-democrații se reunesc, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României. La eveniment participă și președintele PES, Sergei Stanishev, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Social-democrații au validat-o pe 23 iulie, în ședința Comitetului Executiv, pe Viorica Dăncilă drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Împotriva acestei decizii au votat atunci doar liderul PSD Olt Paul Stănescu și liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

În cursa internă a PSD pentru alegerile prezidențiale au mai fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor și Gabriela Firea, care s-au retras însă înainte de CEx-ul de pe 23 iulie.

Și Liviu Pleșoianu își dorea susținerea PSD la alegerile prezidențiale. Ulterior, acesta a anunțat că va candida independent.

PSD a avut o ședință a Comitetului Executiv, vineri, în care social-democrații au discutat despre organizarea Congresului, despre guvernarea alături de ALDE, dar și despre remanierea guvernamentală.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social-democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justiției și pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.