Ministrul Finanțelor i-a ironizat, vineri, pe Facebook pe liderii PSD, după ce Institutul Național de Statistică a publicat ultimele datele economice. Cîțu spune că a explicat anunțul INS pentru social democrații: "Ciolacu , Alfred și Budai ".

Florin CîțuFoto: Captura video

„Domnule Ciolacu, sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! INS CONFIRMĂ estimările mele! Măsurile implementate de noi au avut efect și economia a crescut în termeni reali în primul trimestru din acest an. În ciuda tuturor piedicilor și a scenariilor apocaliptice venite de la PSD și de la trompetele lor din spațiul public. V-am spus că facem lucruri fantastice!”, a scris Cîțu pe Facebook.

Ministrul Finanțelor își termină ironic mesajul: „Comparativ cu trimestrul IV 2019, produsul intern brut în trimestrul I 2020 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier” - INS. Acest mesaj trebuie citit în special de Ciolacu , Alfred și Budai . Ca să vedeți că nu sunt răutăcios am făcut eu efortul să vă explic acest comunicat. Nu-l înțelegeați dacă-l citeați singuri".

Războiul declarațiilor dintre ministrul Finanțelor și social democrați este unul vechi. La începutul săptămânii s-a votat în Camera Deputaților moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului Finanțelor. Aflat în plen Cîțu i-a acuzat pe pesediști că folosesc epidemia de coronavirus pentru a ataca Guvernul.

„Sunteți niște criminali. Niște țepari. Ne împrumutăm ca să plătim cheltuielile făcute de PSD(...) Nu mai este România voastră. Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin”, a susținut Cîțu, de la tribuna Parlamentului.

În replică PSD și ALDE i-au răspuns lui Cîțu: "Sunteți cel mai trist ministru. Când v-ați făcut ultimul control?".