Șeful de cabinet al ministrului de Interne, fostul comisar de poliție, Traian Berbeceanu s-a înscris vineri în PNL. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Deva Florin Oancea. Alături de Berbeceanu și-a anunțat adeziunea și medicul Marius Blendea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am avut deosebita plăcere și onoare să primesc astăzi în echipa PNL Deva doi oameni deosebiți, doi prieteni: Traian Berbeceanu și Marius Blendea", a anunțat primarul municipiului Deva, Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

Comisarul-șef în rezervă Traian Berbeceanu are 52 de ani. El ocupă în prezent funcția de Șef de Cabinet al Ministrului de Interne, Marcel Vela. Numele acestuia este legat de mai multe acțiuni de combatere a criminalității organizate. În 2007 și 2013 a fost desemnat ,,Polițistul anului” la categoria Combaterea Criminalității Organizate.

În octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şi apoi arestat preventiv, pentru o lună, într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracţionale. Comisarul şef Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, luare de mită, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de delapidare.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă iar anchetatorii săi au fost puşi sub învinuire de Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia că au fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu. O anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a scos la iveală faptul că probele procurorilor DIICOT care au instrumentat dosarul de acuzare a lui Berbeceanu fuseseră fabricate, cu sprijinul polițistului Alin Muntean.

Alături de Berbeceanu și-a semnat adeziunea în PNL și prietenul acestuia doctorul Marius Blendea. Doctorul Marius Vasile Blendea, în vârstă de 52 de ani, este medic chirurg la Spitalul Județean de Urgență Deva, șeful secției de Chirurgie Generală. A absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara și profesează la Deva din anul 2000.

Libertatea a relatat că și-a scos soția din carantină, amenințându-i pe jandarmi cu relația de prietenie pe care o are cu Traian Berbeceanu.