Sociologul Vasile Dâncu, membru PSD timp de aproape 10 ani în ”Grupul de la Cluj” condus de Ioan Rus, devine președinte interimar al Consiliului Național al PSD, a decis joi Comitetul Executiv al partidului, la propunerea lui Marcel Ciolacu. De asemenea, el a anunțat că au fost începute demersurile pentru organizarea Congresului PSD în 22 august.

Vasile DancuFoto: Facebook - Vasile Dancu

Ciolacu a spus că el este cel care l-a propus pe Vasile Dâncu pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, iar în ședința CEx au fost 48 voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

Întrebat ce îl califică pe Vasile Dâncu pentru această funcţie, Ciolacu a răspuns: "Domnul Dâncu e un om de stânga, e un om respectat, a fost şi vicepremier. Preşedintele Consiliului Naţional coordonează toate forurile partidului. E un fel de reformă în partid".

De asemenea, întrebat despre vocile din PSD care îl contestă pe Dâncu, Ciolacu s-a declarat "ferm convins" că Vasile Dâncu este "cel mai indreptățit să vorbeasca cu colegii și să lămurească lucrurile".

Vasile Dâncu s-a reînscris în PSD anul trecut în organizația din județul Bistrița Năsăud și a fost propus încă de atunci de organizațiile din Transilvania pentru șefia Consiliului Național, potrivit Europa Liberă.

Posibil Congres PSD în 22 august

O altă decizie luată în CEx al PSD a fost începerea procedurilor pentru organizarea Congresului partidului în 22 august pentru alegerea conducerii partidului.

"Azi am pornit procedurile interne de a avea loc acest congres. Mai mult, am trimis o adresă la domnul Arafat şi aştept un răspuns care sunt condiţiile pentru a organiza acest congres. Vom vedea dacă Congresul va putea fi ţinut pe data de 22 august", a mai spus președintele interimar al PSD.