Managerul de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024, Mihai Tudose, afirmă că este timpul ca România să aibă un preşedinte social-democrat, iar membrii partidului vor ca liderul formațiunii să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

Premierul Marcel Ciolacu, în parlamentFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Mihai Tudose a fost întrebat, miercuri seară, la Antena 3, dacă în 2024 este posibil un tandem PNL – PSD, cu Nicolae Ciucă la preşedinţie şi Marcel Ciolacu încă 4 ani prim-ministru şi a afirmat: ”Teoretic, este posibil orice. Practic, eu cred că este timpul să avem un preşedinte social-democrat”.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar fi acest preşedinte social-democrat, Tudose a precizat: ”Astăzi, în seara aceasta vorbind, oamenii din partid: preşedintele candidează la preşedinţie”, potrivit News.ro.

Tudose a afirmat, în repetate rânduri, că preşesintele partidului este persoana cu cea mai mare legitimitate şi este normal să candideze la preşedinţia, el precizând că PSD a trăit perioade în care partidul nu a trans pentru candidat, iar rezultatele s-au vâzut.

Un astfel de moment a fost când Viorica Dăncilă a candidat în alegerile prezidenţiale, iar Mihai Tudose a afirmat că nu a fost votată nici de toţi membri de partid.

Marcel Ciolacu spunea în septembrie că nu știe dacă va candida la prezidențiale.

„Nu ştiu ce voi face. Provocarea pe care o am în acest moment este, în primul şi primul rând,, aceea de a mă ridica la înălţimea aşteptărilor românilor din funcţia de prim-ministru. Cele mai importante alegeri pentru mine, ca preşedinte al PSD, dar şi pentru secretarul general Paul Stănescu, întotdeauna sunt primele alegeri. Primele alegeri sunt cele europarlamentare. După alegerile europarlamentare, partidul se va strânge şi va avea abordarea pentru alegerile locale”, a precizat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara la finalul lunii septembrie dacă îşi asumă o candidatură la alegerile prezidenţiale.

De asemenea, atunci liderul PSD a exclus crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu.

Cu toate acestea, în martie 2023, el nu excludea o candidatură la prezidențiale în tandem cu Nicolae Ciucă în calitate de premier