Încă un bebeluș născut la Maternitatea Giulești, suspect de infecție cu stafilococ auriu, este internat de miercuri la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, a anunțat purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Raluca Alexandru.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bebelușul s-a născut pe 22 aprilie, a fost diagnosticat cu piodermită, iar starea sa generală este bună.

Infecția cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice a fost confirmată oficial săptămâna trecută la doi bebeluși născuți la Giulești și internați la Grigore Alexandrescu. În cazul unui al treilea beleluș suspect, infecția a fost infirmată.

  • 45 de bebeluși infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești, la finalul anului trecut

În noiembrie-decembrie anul trecut, 45 copii născuți la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, iar internările au fost suspendate timp de 3 săptămâni, începând din 30 noiembrie.

27 de angajați ai maternității au fost confirmați de probele de laborator ca fiind purtători sănătoși ai stafilococului auriu cu care au fost infectați 45 de bebeluși născuți la acest spital.

Sorina Pintea anunța atunci că medicii de la Giulești și unitatea sanitară au primit amenzi care însumează 10.000 de lei în urma controlului Direcției de Sănătate Publică.

"Decizia inspectorilor sanitari a fost să amendeze personalul din această unitate sanitară și să amendeze unitatea sanitară cu 10.000 de lei. S-a luat decizia amendării medicului șef de secție de la Neonatologie cu 2.000 de lei, amendarea directorului medical cu 2.000 de lei, amendarea asistentei șefe de la Neonatologie cu 1.000 de lei, amendarea asistentei șefe de la sala de nașteri B2 cu 1.000 de lei, amendarea asistentei șefe de la Obstetrică-ginecologie 1, a medicului epidemiolog al spitalului, amendarea medicului șef de laborator, amendarea coordonatorului activității în relația cu mediul și amendarea șefului de spălătorie", anunța Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății preciza că la Maternitatea Giulești nu au fost prelevate suficiente probe de către medicul epidemiolog înaintea izbucnirii scandalului.

CITEȘTE ȘI: