x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O fantastica descoperire arheologica in Marea Britanie

O fantastica descoperire arheologica in Marea Britanie

11 Iul 2018   •   16:56
O fantastica descoperire arheologica in Marea Britanie

Arheologii din Marea Britanie au descoperit urme necunoscute pana acum ale unor constructii stravechi si care arata ca niste semne lasate pe camp si gasite gratie temperaturilor ridicate. Din cauza caldurii, iarba de  deasupra ruinelor ascunse de un strat subtire de pamant a crescut altfel decat in restul zonei. 

 

Potrivit publicatiei Science Alert, semnele indica locul unde, odinioara, s-a aflat fundamentul unor palate, cetati, case ale fermierilor si acareturi, care apartin diferitelor perioade de timp, inclusiv din epoca fierului sau din prima jumatate a secolului al XX-lea. 

Unele sunt cunoscute oamenilor de stiinta, dar canicula de durata (asa ceva nu s-a mai intamplat din anii 1970) a ajutat la descoperirea altor monumente de arhitectura. Exista cateva mecanisme de formare a acestor semne. In primul rand, din cauza caldurii plantele se pot usca complet in cazul in care cresc chiar deasupra zidurilor din lemn sau fundament, care impiedica acumularea de umiditate in sol. 

In alt caz, apa se poate acumula in santuri artificiale pline cu pamant nisipos, ceea ce permite plantelor sa se dezvolte mai bine decat in alte locuri. Diferentele devin evidente in perioada destul de lungi de seceta, motiv pentru care, in conditi meteo normale, ruinele raman ascunse multe zeci si sute de ani. 

×