x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ole Gunnar Solskjaer a fost numit antrenor permanent la Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer a fost numit antrenor permanent la Manchester United

de Emil Neacşu    |    28 Mar 2019   •   13:17
Ole Gunnar Solskjaer a fost numit antrenor permanent la Manchester United

Manchester United l-a numit antrenor cu contract pe trei ani pe actualul manager interimar, norvegianul Ole Gunnar Solskjaer.

Antrenorul de 46 de ani a ajuns pe Old Trafford ca interimar în decembrie anul trecut, în locul lui Jose Mourinho, după un eşec usturător al lui Manchester United în faţa lui Liverpool cu 3-1.

Ole Gunnar Solskjaer a jucat vreme de 11 sezoane la Manchester United şi a înscris golul care a adus victoria echipei engleze în finala din 1999 a Champions League, în faţa lui Bayern Munchen.

"Aceasta este slujba la care am visat întotdeauna şi sunt mai mult decât încântat să am ocazia să conduc acest club pe termen lung", a declarat Solskjaer.

"Din prima zi în care am sosit aici, m-am simţit ca acasă în acest club special. A fost o onoare să fiu jucătorul lui Manchester United şi să îmi încep cariera de antrenor aici. Ultimele luni au fost o experienţă fantastică", a adăugat norvegianul.

Când Solskjaer a preluat echipa, Manchester United se aflau pe locul 6 în Premier League şi la o distanţă de 11 puncte de locul al 4-lea, cel care asigură prezenţa în Liga Campionilor.

De atunci, formaţia engleză a pierdut doar un meci din 13 jucate în prima ligă engleză şi sunt la doar două puncte de locul 4. Solskjaer a devenit primul manager al lui Manchester United care a câştigat primele şase meciuri de campionat de la numirea sa ca antrenor, doborând recordul deţinut de legendarul Sir Matt Busby.

×