x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mihaela Buzărnescu, eliminată din primul tur la Doha

Mihaela Buzărnescu, eliminată din primul tur la Doha

12 Feb 2019   •   18:17
Mihaela Buzărnescu, eliminată din primul tur la Doha

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko în trei seturi, cu 6-1, 4-6, 6-2, marţi, în prima rundă a turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 916.131 dolari.
Buzărnescu (30 ani, 29 WTA) s-a înclinat după o oră şi 45 de minute în care a comis foarte multe erori (13 duble greşeli). Buzărnescu a pierdut toate cele şase meciuri jucate în acest an (două în Fed Cup). Românca are zece eşecuri consecutive după ce a pierdut şi ultimele patru meciuri din 2018. Ultimul său succes datează din august, de la Montreal, 6-2, 7-5 cu chinezoaica Qiang Wang, în primul tur.
Ostapenko (21 ani, 22 WTA), care e şi ea departe de forma care i-a adus în 2017 titlul la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep, a controlat jocul în primul şi al treilea set, dar a avut o scădere de ritm în actul secund, fapt care i-a permis Mihaelei să se impună cu 6-4. Letona a făcut şi ea 7 duble greşeli în acest meci. 
Pentru Ostapenko a fost doar a doua victorie din 2019, din şapte meciuri disputate. 
Anul trecut, Buzărnescu o învingea pe Ostapenko în turul al doilea la Doha, cu 6-1, 6-3. Baltica şi-a luat revanşa la Eastbourne, unde a câştigat cu 6-1, 6-2, în optimi.
Mihaela Buzărnescu va primi pentru participare un cec de 8.290 dolari şi un punct WTA. Ea va juca şi la dublu, alături de poloneza Alicja Rosolska, , împotriva perechii Darija Jurak (Croaţia)/Maria Jose Martinez Sanchez (Spania).

AGERPRES

×