x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel a răspuns criticilor aduse de Donald Trump

Angela Merkel a răspuns criticilor aduse de Donald Trump

11 Iul 2018   •   18:11
Angela Merkel a răspuns criticilor aduse de Donald Trump

Angela Merkel a răspuns criticilor aduse de Donald Trump Germaniei, în prima zi a summitului NATO de la Bruxelles, şi a afirmat că ţara sa nu este “controlată total” de Rusia, ia propriile decizii şi îşi stabileşte propriile politici, scrie The Guardian.

Într-un limbaj mai puţin dur decât cel folosit de preşedintele SUA, cancelarul Germaniei a punctat faptul că nu are nevoie de lecţii legate de cum trebuie să se comporte în faţa regimurilor autoritare, amintind că a fost crescută în Germania de Est când aceasta făcea parte din sfera de influenţă a Uniunii Sovietice.

“Am experimentat pe pielea mea cum o parte din Germania a fost controloată de Uniunea Sovietică. Sunt foarte fericită că astăzi suntem uniţi în libertate, Republica Federală a Germaniei. Datorită acestui fapt putem să facem politici independente şi să luăm decizii independente. Acest lucru este foarte bun, în mod special pentru oamenii din estul Germaniei”, a spus Angela Merkel, când a ajuns la NATO, la doar câteva ore după ce Trump a lansat criticile la adresa Germaniei.

De asemenea, aceasta a răspuns şi acuzaţiei că Germania face prea puţin pentru apărarea Europei. “Germania face o mulţime de lucruri pentru NATO”, a spus Merkel. “Germania este al doilea cel mai mare furnizor de trupe, cea mai mare parte a capacităţii noastre militare este oferită către NATO şi până azi ne-am implicat puternic în Afghanistan. În asta apărăm, de asemenea, interesele Statelor Unite”.

×