x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren provocate de ploi în Uganda

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren provocate de ploi în Uganda

11 Oct 2018   •   20:00

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren provocate de ploile torenţiale în Uganda, au indicat joi echipele de salvare care au intervenit la faţa locului, citate de DPA. 

Ploile torenţiale au dislocat bolovani masivi şi noroi de pe pantele masivului Elgon din estul Ugandei, care s-au prăvălit peste numeroase case din parohia Bukalasi, districtul Bududa. 

"Confirmăm că până în prezent 17 persoane au murit, însă numărul acestora ar putea creşte", a declarat prin telefon purtătorul de cuvânt al poliţiei, Patrick Onyango. 

"Situaţia este tensionată, deoarece oamenii sunt speriaţi şi îşi părăsesc casele pentru a se adăposti", a declarat purtătoarea de cuvânt a Crucii Roşii, Irene Nakasiita. 

Eforturile de salvare au fost îngreunate de ploile neîntrerupte, care au blocat drumurile şi au făcut zona inaccesibilă, a adăugat aceasta. http://www.agerpres.ro

×