x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump: Intervenţia în Orientul Mijlociu, „cea mai proastă decizie din istoria SUA!”

Trump: Intervenţia în Orientul Mijlociu, „cea mai proastă decizie din istoria SUA!”

09 Oct 2019   •   21:10
Trump: Intervenţia în Orientul Mijlociu, „cea mai proastă decizie din istoria SUA!”

Șeful Casei Albe, Donald Trump, a afirmat, miercuri, că intervenţia în Orientul Mijlociu a fost „cea mai proastă decizie din istoria SUA”, la trei zile după ce a anunţat retragerea trupelor americane din sectoare apropiate de frontiera turcă, din nordul Siriei, relatează AFP.

Anunţul surpriză de duminică al lui Trump a părut să dea undă verde unei campanii militare turce împotriva forţelor kurde, aliate cu Washington în lupta antijihadistă, operaţiune a cărei lansare a şi fost anunţată, miercuri după amiază, de preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

„SUA nu ar fi trebuit să meargă niciodată în Orientul Mijlociu. Războaiele stupide, fără sfârşit, sunt terminate pentru noi!”, a insistat miercuri Trump, în mesajele sale cotidiene pe Twitter.

„Îi vom aduce acasă, încet şi sigur, pe formidabilii noştri soldaţi şi militari”, a mai transmis Trump, potrivit căruia conflictele din Orientul Mijlociu au costat SUA circa „8000 de miliarde de dolari” şi mii de vieţi.

„Am plecat la război din cauza unei presupuneri false şi care acum s-a dovedit a fi ca atare: armele de distrugere în masă. Nu era niciuna!”, a spus liderul de la Casa Albă, referindu-se la intervenţia americană din Irak, din 2003.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump Orientul Mijlociu