x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion rus care a aterizat în Venezuela va deservi echipamente militare ruse, precizează un responsabil rus

Un avion rus care a aterizat în Venezuela va deservi echipamente militare ruse, precizează un responsabil rus

25 Iun 2019   •   13:03
Un avion rus care a aterizat în Venezuela va deservi echipamente militare ruse, precizează un responsabil rus

Un avion rus care a aterizat în Venezuela va deservi echipamente militare ruse aflate deja în această ţară, a declarat marţi ministrul de externe adjunct rus, Serghei Riabkov, relatează Reuters. 

Avionul a aterizat luni pe principalul aeroport din Venezuela, potrivit Reuters şi unui site care monitorizează traficul aerian la trei luni după ce o situaţie similară a amplificat tensiunile dintre Washington şi Moscova.

"Din toate punctele de vedere această cooperare este transparentă", a declarat Riabkov citat de Interfax. 'Nu există elemente de destabilizare a regiunii sau oricare altă situaţie'', a precizat el.

Preşedintele SUA Donald Trump a cerut în martie Rusiei să retragă toate trupele din Venezuela, în timp ce Ministerul de Externe rus a anunţat că avioanele care au aterizat în această ţară în acel moment transportau specialişti în cadrul unor contracte de vânzare de armament.

Rusia l-a sprijinit pe preşedintele Nicolas Maduro, în timp ce SUA şi majoritatea statelor occidentale îl susţin pe liderul opoziţiei Juan Guaido. În ianuarie, Guaido a invocat Constituţia pentru a-şi asuma preşedinţia interimară a Venezuelei, argumentând că realegerea lui Maduro, în 2018, a fost nelegitimă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: venezuela Rusia echipamente militare