x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tăriceanu va fi audiat marţea viitoare în Comisia juridică din Senat

Tăriceanu va fi audiat marţea viitoare în Comisia juridică din Senat

20 Noi 2018   •   12:44
Tăriceanu va fi audiat marţea viitoare în Comisia juridică din Senat

Comisia juridică a Senatului propune Biroului permanent ca preşedintele Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat Senatului încuviinţarea urmăririi penale, să fie audiat de senatorii jurişti marţea viitoare, a anunţat preşedintele Comisiei, Robert Cazanciuc.

"Urmare a solicitării Biroului permanent, am realizat o evaluare preliminară (...) Noi vom propune Biroului permanent audierea domnului Tăriceanu pentru marţea viitoare, adică la proxima şedinţă a Comisiei juridice", a spus marţi Cazanciuc.

De asemenea, membrii Comisiei juridice au avansat, pentru aprobare, Biroului permanent termenul de 14 zile pentru întocmirea raportului la solicitarea DNA de încuviinţare a urmării penale în cazul lui Tăriceanu, raport care va fi repartizat, tot de Biroul permanent, pe ordinea de zi a plenului.

Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din dosar preşedintele Senatului a afirmat că acesta "nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri". Dosarul are 73 volume, fiecare cuprinzând între 79 şi 349 de pagini.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, săptămâna trecută, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu