x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gafă de proporții la Turda: Militarii au depus flori, din greșeală, la monumentul eroilor sovietici, nu români

Gafă de proporții la Turda: Militarii au depus flori, din greșeală, la monumentul eroilor sovietici, nu români

29 Mai 2020   •   14:06
Gafă de proporții la Turda: Militarii au depus flori, din greșeală, la monumentul eroilor sovietici, nu români

Militarii din Garnizoana Turda au depus de Ziua Eroilor, în cimitir, coroane de flori la Monumentul Eroilor Sovietici nu la cel al eroilor români, la nivelul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” fiind declanșată o analiză internă.

Purtătorul de cuvânt al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Andreea Oniță, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că, joi, de Ziua Eroilor, a avut loc o ceremonie militară de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Piața Centrală din Turda, la care au participat reprezentnați ai autorităților locale și militare.

În paralel, în cimitirul din Turda, a avut loc și o ceremonie restrânsă de depunere de coroane de flori a militarilor Garnizoanei Turda la Monumentul Eroilor Români.

„Dintr-o regretabilă eroare, coroana de flori care trebuia depusă la Monumentul Eroilor Români a fost depusă la Monumentul Eroilor Sovietici, care se află în apropiere. La nivelul Diviziei 4 se face o analiză asupra acestui incident”, a spus Oniță.

După ce și-au dat seama că au depus coroanele la monumentul greșit, militarii le-au depus la Monumentul Eroilor Români.

Mediafax

×
Subiecte în articol: militari monument eroi