x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea atrage atenția că România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea din Italia

Gabriela Firea atrage atenția că România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea din Italia

20 Mar 2020   •   09:24
Gabriela Firea atrage atenția că România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea din Italia
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, atrage atenţia că "România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea a Italiei" din cauza coronavirusului şi a adăugat că "într-o lună vom avea sute de bolnavi, nu ca acum, pentru că este inevitabil, venind atât de mulți români din Italia și Spania și Germania".

În ce priveşte situaţia din Bucureşti, „avem un număr foarte mare de persoane în carantină deja netestate. Dintre cele peste 520 de persoane în carantină, puține au fost testate. Probabil multe dintre acelea sunt deja îmbolnăvite, dar nu s-a ajuns la ele cu testul.

Avem peste 2.000 de persoane în izolare la domiciliu și încă 1.000 în Ilfov, deci peste 3.000 de persoane în București-Ilfov, în izolare la domiciliu, care nu au prezentat simptome. Noi nu am ajuns încă la vârful numărului de persoane declarate îmbolnăvite cu COVID-19", a subliniat primarul, potrivit realitatea.net, citat de Antena 3.

Până ieri, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate (16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași), au informat autorităţile.

×
Subiecte în articol: gabriela firea coronavirus