x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş, despre prezidenţiale: Sunt gata să candidez, nu mi-e teamă

Dacian Cioloş, despre prezidenţiale: Sunt gata să candidez, nu mi-e teamă

09 Oct 2018   •   22:05
Dacian Cioloş, despre prezidenţiale: Sunt gata să candidez, nu mi-e teamă

Preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, a declarat marţi seară, la Iaşi, că nu îi este teamă să intre în cursa pentru prezidenţiale, menţionând că va candida doar dacă va considera că astfel va ajuta opoziţia.

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la dezbaterea iniţiată de Platforma România100 şi de comunităţile locale RO100, Dacian Cioloş a fost întrebat dacă se va înscrie în cursa pentru prezidenţialele din 2019.

"Dacă aş şti, v-aş spune. Sunt gata să candidez. Nu mi-e teamă. O s-o fac numai dacă voi considera că această candidatură va ajuta la câştigarea alegerilor de către forţe politice care duc spre modernizarea ţării, nu pentru a slăbi capacitatea opoziţiei de a câştiga acest scrutin", a răspuns Dacian Cioloş.

El a precizat că este important ca partidul pe care l-a iniţiat să fie parte a structurii politice care să câştige prezidenţialele din toamna anului viitor.

Ulterior, Cioloş a fost întrebat de jurnalişti despre eventuala sa candidatură la prezidenţiale împotriva lui Klaus Iohannis, însă a refuzat să ofere un răspuns clar.

"Hai să constituim întâi partidul, să trecem de alegerile europarlamentare şi o să discutăm şi despre alegerile prezidenţiale. Pentru noi e importantă structurarea partidului în teritoriu, în paralel cu pregătirea pentru alegerile europarlamentare, unde obiectivul nostru este să obţinem un rezultat foarte bun, iar apoi să vorbim şi despre prezidenţiale. Avem obiective foarte clare la prezidenţiale în programul politic şi la momentul oportun o să le exprimăm", a răspuns Dacian Cioloş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos