x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Maternitatea Giuleşti, amendată de DSP

Maternitatea Giuleşti, amendată de DSP

de Monica Cosac    |    04 Iun 2019   •   11:31
Maternitatea Giuleşti, amendată de DSP
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

După mai multe opinteli, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti a reuşit, în sfârşit, să finalizeze raportul în urma controlului demarat, cu o lună în urmă, la Maternitatea Giuleşti. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, ieri, că au fost amendate atât unitatea medicală, cât şi medicul epidemiolog şi trei asistente medicale.

 

DSP Bucureşti a demarat o anchetă la Maternitatea Giuleşti din Capitală, la începutul lunii mai, după ce mai mulţi bebeluşi care au venit pe lume în această unitate medicală au fost infectaţi cu stafilococ auriu.

Raportul DSP Bucureşti a fost finalizat, însă Ministerul Sănătăţii aşteaptă şi alte analize de la Institutul Cantacuzino. „Raportul privind controlul la Maternitatea Giuleşti a fost finalizat. Aşteptăm încă nişte analize nefinalizate la Institutul Cantacuzino. Este vorba despre acea fenotipare a exudatelor nazale. Au fost recoltate 98 de probe - exudate nazale de le 98 de angajaţi din cei 292 existenţi. Au fost recoltate probe de pe suprafeţe, în jur de 178 de probe. (...) Au fost verificate foile de observaţie, a fost verificată încadrarea în structura de personal, norma de paturi. Au fost amenzi în valoare de 37.000 de lei: 30.000 de lei amendă pe persoană juridică, iar 7.000 de lei pentru medicul epidemiolog, asistenta şefă de obstetrică-ginecologie, asistenta şefă de la neonatologie, asistenta şefă de la blocul operator”, a spus Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că nu există, deocamdată, acele legături de cauzalitate de la persoanele de la care s-a recoltat exudatul şi îmbolnăvirea nou-născuţilor „pentru că încă nu avem rezultatele gata de la Cantacuzino”. Ministrul a mai anunţat că vor fi controlate toate maternităţile.

 

×