x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria, lovită de al doilea val de coronavirus!

Austria, lovită de al doilea val de coronavirus!

13 Sep 2020   •   12:22
Austria, lovită de al doilea val de coronavirus!

Austria a intrat în „al doilea val” al pandemiei de coronavirus, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz, astăzi, pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri pozitive, relatează AFP. De vineri până sâmbătă, au fost raportate aproape 870 de cazuri noi de infectare, dintre care peste jumătate în capitala Viena.

„Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a declarat Kurz, avertizând că Austria va depăşi în curând 1.000 de cazuri noi pe zi. El a cerut populaţiei să respecte cu stricteţe măsurile antiepidemice şi să reducă la maximum contactele. Executivul de la Viena a anunţat de altfel, încă de vineri, o înăsprire a măsurilor referitoare la purtarea măştilor şi la adunările publice. Începând de luni, măştilor vor fi obligatorii, pe lângă supermagazine şi mijloacele de transport public, şi în toate unităţile comerciale şi clădirile publice.

Cancelarul a mai avertizat că, dacă numărul de cazuri de infectare va continua să crească, guvernul nu exclude noi măsuri. El şi-a exprimat totuşi speranţa că va fi evitată o nouă carantină totală.

De la începutul pandemiei, Austria, ţară cu 9 milioane de locuitori, a înregistrat 33.000 de cazuri de contaminare cu COVID-19 şi 750 de decese.

×
Subiecte în articol: coronavirus austria