x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce a interzis China animaţia Winnie the Pooh

De ce a interzis China animaţia Winnie the Pooh

17 Iul 2017   •   15:20
De ce a interzis China animaţia Winnie the Pooh

Animaţia Winnie the Pooh a fost interzisă în China pe site-uri de socializare, precum: Weibo, WeChat şi Messenger, duminică, după ce ursuleţul atât de iubit de copii a fost comparat în mai multe rânduri cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, după cum notează BBC.

Winnie the Pooh a fost alăturat unei serii nebune de referiri amuzante la liderul de top din China. Astfel, simpaticile desene au fost blocate pe site-urile de social media pentru că bloggerii au început să-l compare pe preşedintele Chinei cu celebrul Winnie the Pooh.

Când preşedintele Chinei, Xi Jinping şi prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe au dat cea mai ciudată strângere de mână din istorie, a urmat răspunsul cu Winnie the Pooh şi măgăruşul Aiurel strângându-şi mâna.

De asemenea, după momentul în care preşedintele Xi Jinping  şi-a scos capul prin trapa limuzinei la o paradă, a apărut o poză pe Internet cu o jucărie cu Winnie the Pooh care îşi scotea capul prin acoperişul maşinii sale mici.

Nu e vorba doar de faptul că cenzura Chinei nu permite ridicularizarea liderului ţării, ci şi că nu se doreşte ca acest caracter atât de iubit de copii să devină un eufemism pentru secretarul general al Partidului Comunist.

Sursă: BBC

×
Subiecte în articol: cenzură China winnie the pooh xi jinping