x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce vizitatorii evrei sunt furioşi pe directorii muzeului Auschwitz

De ce vizitatorii evrei sunt furioşi pe directorii muzeului Auschwitz

01 Sep 2015   •   14:13
De ce vizitatorii evrei sunt furioşi pe directorii muzeului Auschwitz

Şefii muzeului Auschwitz sunt acuzaţi de lipsă de sensibilitate după ce au instalat pulverizatoare de apă care să îi răcorească pe vizitatori în zilele caniculare.

Pulverizatoarele de apă au fost montate după ce temperatura aerului a depăşit 37 de grade, in acest sfârşit de săptămână, pe tot teritoriul Poloniei.

După ce au foat montate aceste instalaţii au începus să curgă şi plângerile vizitatorilor israelieni care consideră că respecitivele pulverizatoare duc cu gândul la camerele de gazare ale fostului lagăr nazist de exterminare.

Meyer Bolka, un israelian care vizita muzeul, a declarat pentru o publicaţie locală: "Îndată ce am coborât din autocar, am păşit sub pulverizatoare am simţit ca şi cum aş fi primit un pumn în vintre, a fost un şoc. Când am întrebat-o pe femeia de la recepţie ce e cu aceste duşuri, ea mi-a explicat că astăzi este caniculă"

Bolka a mai spus că, pentru orice evreu care ajunge la muzeul Auschwitz şi este stropit cu apă din aceste instalaţii este un şoc şi o rememorare clară a ororilor din camerele de gazare.

Managerii muzeului au emis un comunicat de presă în care spun că nu au vrut să ofenseze pe nimeni, iar pulverizatoarele au fost instalate pentru confortul vizitatorilor care se aflau în muzeu în cea mai caniculară zi din an.

×