x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emiratele Arabe Unite nu vor să mai elibereze vize nord-coreenilor

Emiratele Arabe Unite nu vor să mai elibereze vize nord-coreenilor

12 Oct 2017   •   18:48
Emiratele Arabe Unite nu vor să mai elibereze vize nord-coreenilor

Emiratele Arabe Unite (EAU) nu vor mai elibera vize pentru cetăţenii nord-coreeni şi nici noi autorizaţii pentru companiile din Coreea de Nord ce vor să se instaleze în ţările din Golf, a anunţat joi agenţia de presă WAM. 

De asemenea, potrivit agenţiei, Abou Dhabi a decis să pună capăt misiunii ambasadorului său nerezident la Phenian şi celei a ambasadorului nerezident al Coreei de Nord în EAU. 

Emiratele numără în jur de 1.300 de nord-coreeni pe teritoriul lor, potrivit unei surse diplomatice. 

Aceste decizii au fost luate în urma aplicării rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU ce impun sancţiuni împotriva Coreei de Nord, ca ripostă la testele sale nucleare şi balistice. 

La 17 septembrie, Kuweitul i-a dat o lună de zile ambasadorului nord-coreean pentru ca acesta să părăsească ţara şi a încetat să mai elibereze vize pentru nord-coreeni. 

Pe teritoriul Kuweitului de află între 2.000 şi 2.500 de lucrători nord-coreeni, conform unui diplomat kuweitian de rang înalt. 

Tot în septembrie, Qatarul a anunţat că niciunul dintre contractele celor circa 650 de nord-coreeni angajaţi pe şantierele pentru Campionatul Mondial de Fotbal, contracte ce expiră în 2018, nu vor fi reînnoite. 

Potrivit unor surse diplomatice asiatice din Golf, Coreea de Sud şi Japonia fac de mai multe luni presiuni asupra monarhiilor din regiune pentru ca aceasta să nu mai folosească lucrători nord-coreeni, argumentând că de banii pe care îi câştigă aceştia profită şi regimul de la Phenian.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: emiratele arabe unite vize coreea de nord