x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mogulul cazinourilor, miliardarul Sheldon Adelson, a murit, la 87 de ani

Mogulul cazinourilor, miliardarul Sheldon Adelson, a murit, la 87 de ani

12 Ian 2021   •   20:26
Mogulul cazinourilor, miliardarul Sheldon Adelson, a murit, la 87 de ani

Magnatul miliardar al cazinourilor Sheldon Adelson, ale cărui afaceri cu jocuri de noroc și hoteluri l-au transformat într-un important broker de putere politică în SUA și Israel, a murit, la 87 de ani, anunță BBC.

Fondatorul companiei de cazinouri Las Vegas Sands, Adelson a fost cunoscut pentru susținerea cauzelor conservatoare și a Israelului.

El a fost un susținător important al președintelui American, Donald Trump, și al prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu.

Moartea sa a fost cauzată de complicații legate de tratamentul său pentru limfom non-Hodgkin, a declarat compania Las Vegas Sands într-un comunicat.

Într-o declarație, fostul președinte american George W Bush a spus că a deplâns trecerea unui „prieten”.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că Adelson și a doua sa soție, Miriam, născută în Israel, "au contribuit la întărirea poporului evreu și a statului evreu".

Născut în 1933, Adelson a crescut la Boston, fiu al unor imigranți evrei, tatăl lucrând ca șofer de taxi.

A început să lucreze de la o vârstă fragedă, vânzând ziare. A abandonat facultatea și a fondat zeci de companii, lansându-și cariera drept organizator al unei conferințe în domeniul computerelor în anii 1970.

Căutând mai mult spațiu pentru a găzdui vizitatori pentru eveniment, el a intrat în afaceri cumpărând hotelul Sands.

Adelson a înființat ziarul gratuit Israel Hayom din Tel Aviv și a fost proprietar al revistei Las Vegas Review-Journal, pe care a cumpărat-o în 2015.

De asemenea, a donat sute de milioane de dolari republicanilor și grupurilor conservatoare în ultimele două decenii, inclusiv peste 25 de milioane de dolari președintelui Donald Trump, care i-a acordat soției lui Adelson Medalia Libertății, în 2018.

"Sunt împotriva oamenilor foarte bogați care încearcă să sau influențează alegerile. Dar, atâta timp cât este posibil, o voi face", a spus Adelson pentru revista Forbes în 2012, un an în care a cheltuit aproximativ 90 de milioane de dolari într-un efort de a oprește realegerea lui Barack Obama.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sheldon Adelson