x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PREMIUL NOBEL 2017 pentru ECONOMIE, câștigat de Richard H. Thaler

PREMIUL NOBEL 2017 pentru ECONOMIE, câștigat de Richard H. Thaler

09 Oct 2017   •   13:22
PREMIUL NOBEL 2017 pentru ECONOMIE, câștigat de Richard H. Thaler

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit luni, la Institutul Karolinska din Stockholm, americanului Richard H. Thaler pentru activitatea sa în domeniul economiei comportamentale, axată pe" înţelegerea psihologiei economiei", transmite DPA. 

Fundaţia Nobel a informat că recompensa financiară pe care o vor primi laureaţii de anul acesta va fi cu un milion de coroane suedeze mai mare faţă de suma de anul trecut. Astfel, fiecare premiu Nobel din 2017 va fi însoţit de un cec de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari). 

În 2016, premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit americano-britanicului Oliver Hart şi finlandezului Bengt Holmstrom pentru contribuţia lor la teoria contractului. 

În mod frecvent, Comitetul de decernare a premiilor Nobel pentru Economie a recompensat doi sau trei economişti însă în 2015 un singur cercetător, americano-britanicul Angus Deaton a fost premiat pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei şi bunăstării. 

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel. AGERPRES

×