x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marie Jeanne Ion: Înregistrarea cu Iulian Gherghuţ este un semn bun

Marie Jeanne Ion: Înregistrarea cu Iulian Gherghuţ este un semn bun

30 Aug 2015   •   11:30
Marie Jeanne Ion: Înregistrarea cu Iulian Gherghuţ este un semn bun
Sursa foto: Sorin Miscoci (s), Marie-Jeanne Ion si Eduard Ohanesian, la emisiunea Marius Tuca Show - 1 iunie 2005 / FOTO: Bogdan Iurascu/Intact Images

Marie Jeanne Ion, unul dintre cei trei jurnalişti care au fost răpiţi în Irak, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că înregistrarea este un semn bun, din punctul ei de vedere: "Din punctul meu de vedere este o veste bună. Pentru că este o probă de viaţă. Dacă negocierile sunt deschise, atunci autorităţile cer o confirmare că ostaticul este în viaţă. Cred că despre asta este vorba. Eu mă bucur foarte tare că Gherguţ este în viaţă. Cât despre situaţia lui, am văzut şi comunicarea de la MAE, destul de reţinută, cum trebuie să fie."

Citește și A apărut o nouă înregistrare cu Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso

Marie Jeanne a explicat că, totuşi, încă nu se poate vorbi de certitudini şi a subliniat rolul capital al presei în această situaţie: "Dar nu putem avea încă certitudini. Este clar că autorităţile fac eforturi, văd că în mesaj se face trimitere şi la compania la care lucra Gherguţ, deci este un efort conjugat. Situaţia este destul de serioasă şi fluidă. Rog colegii din media să prezinte această situaţie fără a ţese alte scenarii în jurul acestei informaţii, pentru a nu deturna mersul negocierilor."

Citește și  MAE: Celula de criză confirmă că persoana care apare în materialul video e cetăţeanul român Iulian Gherguţ

Un filmuleţ în care apare românul răpit în Burkina Faso, Iulian Gherguţ, a fost făcut public. Românul este înconjurat de militanţi ai grupării Al Murabitun. 

Citește și Radu Tudor: Responsabilitatea principală este a companiei care l-a angajat pe Iulian Gherguţ

 
În mesajul pe care îl transmite face apel la familie şi la statul român să înceapă negocierile cu cei care l-au răpit.








×