x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Nicuşor Dan explică de ce conturile PMP sunt blocate din august

VIDEO: Nicuşor Dan explică de ce conturile PMP sunt blocate din august

de Alice Petrescu    |    14 Ian 2021   •   13:01
VIDEO: Nicuşor Dan explică de ce conturile PMP sunt blocate din august
Sursa foto: Lucian ALecu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că datoriile curente ale Primăriei se ridică la 2,5 miliarde de lei, iar din luna august, conturile instituției sunt blocate, motiv pentru care în prezent nu poate fi plătită nicio lucrare de investiţie.



Primarul a acuzat fosta administrație, pentru că s-a ajuns aici din cauza „floricelelor și concertelor și târgurilor. Acesta spune că există o singură soluție pentru ieșirea din impas: sprijinul Guvernului.


El a menţionat că doreşte ca datoria PMB către ANAF, prin intermediul STB, să fie eşalonată şi să fie ridicat plafonul de îndatorare.

Potrivit edilului, în februarie va începe operaţionalizarea marilor lucrări de investiţii

În replică, Gabriela Firea, a scris joi, pe Facebook: 

"Încā o dovadā a minciunilor pe bandā rulantā! Primarul dreptei unite în rele a lansat astăzi o nouă minciună grosolană. Ascunde faptul că totul este blocat în Primăria Capitalei, lucrări, investiții, documente, prin ieșiri fulminante în care minte și dezinformează cu nerușinare.

Este un tertip jalnic, pe care Plicusor l-a utilizat, pentru a ajunge el în situația de a semna respectivul contract, muncit de mine si echipa mea!
A mai facut-o și cu contractual pentu termoficare, pentru care am muncit eu și echipa mea  4 ani, contract ținut în sertar luni bune de catre guvern, pentru a aștepta să fie semnat de Plicusor. 

Rușine! Mai am multe de spus pe acest subiect. Pana atunci, un sfat gratuit pentru Mincinosul Dreptei Unite: să citească legislația privind achizițiile publice! Și Codul Administrativ. Și Codul Muncii. 

Primarul NU decide și nu are nicio implicare în realizarea unei licitații. Primarul nu poate refuza semnarea unui contract (așa cum face el acum, refuzand să semneze orice hartie, fie că e vorba de autorizații de urbanism sau concedii medicale)", a  mai scris senatorul social democrat.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan pmp