O femeie din Japonia a murit în urma unei hemoragii cerebrale, la trei zile după ce a fost vaccinată anti-Covid. Ce spun autorităţile

  • O femeie din Japonia în vârstă de 60 de ani, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale la trei zile după ce a fost vaccinată anti-Covid.
  • Femeia primise serul de la Pfizer, vineri, 26 februarie.
  • Acesta este primul deces raportat de Japoniei în urma vaccinării.
2504 afișări
Imaginea articolului O femeie din Japonia a murit în urma unei hemoragii cerebrale, la trei zile după ce a fost vaccinată anti-Covid. Ce spun  autorităţile
O femeie din Japonia în vârstă de 60 de ani, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale la trei zile după ce a fost vaccinată anti-Covid cu serul Pfizer, a declarat marţi Ministerul Sănătăţii nipon, adăugând că este posibil să nu existe o legătură între cele două evenimente, relatează Reuters.
 
Femeia a fost vaccinată vineri şi se suspectează că a suferit o hemoragie cerebrală trei zile mai târziu, potrivit ministerului. Acesta este primul deces raportat de Japoniei în urma vaccinării.
 
„Hemoragia cerebrală suspectată ca fiind cauza este relativ frecventă în rândul persoanelor între 40 şi 60 de ani şi în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să fie o legătură între hemoragii cerebrale şi vaccinul anti-coronavirus”, potrivit ministerului, care îl citează pe Tomohiro Morio, un medic consilier al guvernului.
 
Poate fi un caz întâmplător, dar este necesar să adunăm mai multe informaţii şi să facem o evaluare în cadrul grupurilor de lucru viitoare”.
 
Pfizer a declarat în noiembrie că eficacitatea vaccinului său a fost consecventă în funcţie de vârstă şi grupuri etnice şi că nu au existat efecte secundare majore, semn că imunizarea ar putea fi utilizată pe scară largă în întreaga lume.
 
Autorităţile din domeniul sănătăţii din lume au lăudat dezvoltarea rapidă de vaccinuri anti-COVID sigure şi eficiente, dar au avertizat persoanele cu afecţiuni grave de sănătate să consulte mai întâi medicul.
 
Japonia este ultimul membru al Grupului celor Şapte naţiuni puternic industrializate care a început campania de vaccinare, pe 17 februarie.
 
Până în prezent, a primit trei transporturi de vaccin dezvoltate de Pfizer şi BioNTech.
 
Japonia a aprobat oficial vaccinul Pfizer luna trecută, prima astfel de aprobare din ţară, deoarece intensifică eforturile de combatere a infecţiilor înainte de Jocurile Olimpice de vară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici