Preţ record! Suma uriaşă pentru care a fost vândută o chitară care i-a aparţinut lui Kurt Cobain

  • Chitara lui Kurt Cobain pentru concertul „MTV Unplugged” a fost vândută la preţul record de 6 milioane de dolari.
  • Anterior, recordul de preţ pentru o chitară a fost stabilit de un instrument al lui David Gilmour de la Pink Floyd.
  • Anul trecut, cardiganul purtat de Cobain în acelaşi concert a fost vândut pentru 334.000 de dolari.
309 afișări
Imaginea articolului Preţ record! Suma uriaşă pentru care a fost vândută o chitară care i-a aparţinut lui Kurt Cobain

Preţ record! Chitara lui Kurt Cobain a fost vândută cu 6 milioane de dolari

Chitara folosită de Kurt Cobain pentru concertul susţinut în seria "MTV Unplugged", la New York, în noiembrie 1993, a fost vândută la licitaţie pentru suma record de 6 milioane de dolari.

Instrumentul marca 1959 Martin D-18E, evaluat la 1 milion de dolari, a fost piesa de rezistenţă în licitaţia Music Icons organizată de casa Julien's Auctions din Los Angeles în weekend.

Anterior, cea mai scumpă chitară din lume a fost un model negru Stratocaster care i-a aparţinut membrului Pink Floyd David Gilmour, vândută anul trecut pentru 3,95 de milioane de dolari.

Concertul Nirvana MTV Unplugged din New York a fost înregistrat la studiourile Sony Music cu cinci luni înaintea sinuciderii lui Kurt Cobain, la vârsta de 27 de ani, pe 5 aprilie 1994. Albumul care a surprins interpretarea trupei din acea seară a fost lansat la patru luni după moartea artistului.

Anul trecut, cardiganul verde pe care Kurt Cobain l-a purtat în timpul concertului „MTV Unplugged” a fost vândut pentru 334.000 de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici