Agenţia Moody's retrogradează Marea Britanie, pe fondul impactului economic al COVID-19 şi al Brexit

Agenţia de evaluare Moody’s a redus ratingul datoriei Regatului Unit din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, a Brexit şi a lipsei unor planuri bugetare clare din partea guvernului prim-ministrului Boris Johnson, anunţă Reuters.

884 afișări
Imaginea articolului Agenţia Moody's retrogradează Marea Britanie, pe fondul impactului economic al COVID-19 şi al Brexit

Agenţia Moody's retrogradează Marea Britanie, pe fondul impactului economic al COVID-19 şi al Brexit

Moody’s a redus ratingul la „Aa3” de la „Aa2”, punând Marea Britanie la acelaşi nivel cu Belgia şi Republica Cehă.

A şasea cea mai mare economie din lume a înregistrat cea mai mare scădere din G7 în al doilea trimestru, iar datoria sa publică a depăşit 2.000 de miliarde de lire sterline (2.600 de miliarde de dolari), depăşind 100% din produsul intern brut.

Moody’s a spus că avansul economiei Marii Britanii a fost „semnificativ mai slab decât se aştepta şi este probabil să rămână aşa în viitor”.

Declasarea a fost o altă lovitură pentru premierul Boris Johnson, care este supus tirului partidelor de opoziţie şi al parlamentarilor din Partidul Conservator pentru modul în care a tratat pandemia, care a ucis mai mulţi oameni în Marea Britanie decât oriunde în Europa.

Moody’s a declarat că eşecul Marii Britanii de a ajunge la un acord comercial cu UE ar agrava daunele cauzate de COVID-19.

Johnson a declarat vineri mai devreme că în prezent o continuare a negocierilor comerciale nu mai are rost.

Moody’s a mai aaapreciat că Marea Britanie şi-a pierdut disciplina bugetară şi că nivelurile sale ridicate de datorie nu vor coborî rapid.

„Marea Britanie nu are efectiv o ancoră a politicii fiscale”, a spus agenţia.

Moody’s a revizuit perspectiva datoriei suverane a ţării la „stabilă” de la „negativă”. Scăderea plasează ratingul Moody la acelaşi nivel cu cel al agenţiei Fitch, în timp ce Standard & Poor’s evaluează ţara cu un radic mai ridicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici