Peste 1000 de români primesc lunar despăguburi de 250-600 euro de la companiile aeriene, pentru întârzierea sau anularea zborurilor

Peste 1000 de români primesc lunar despăguburi în valoare de 250-600 euro de la companiile aeriene, prin intermediul FlightClaim.ro, în condiţiile în care compania olandeză înregistrează zilnic între 30 şi 50 de cereri de compensare de la pasageri din România ale căror zboruri au fost întârziate sau anulate.

813 afișări
Imaginea articolului Peste 1000 de români primesc lunar despăguburi de 250-600 euro de la companiile aeriene, pentru întârzierea sau anularea zborurilor

Peste 1000 de români primesc lunar despăguburi în valoare de 250-600 euro de la companiile aeriene, prin intermediul FlightClaim.ro, în condiţiile în care compania olandeză înregistrează zilnic între 30 şi 50 de cereri de compensare de la pasageri din România ale căror zboruri au fost întârziate sau anulate. 

În fiecare zi aeroporturile din România înregistrează între 3 şi 7 zboruri întârziate sau anulate. Frecvent sunt situaţii în care pasagerii ajung în aeroport şi descoperă că orarul de zbor le-a fost modificat sau chiar că zborul le-a fost anulat.

Cele mai multe zboruri întârziate şi anulate au fost înregistrate de compania Tarom, dar şi de companiile low cost Wizz Air, Ryanair şi Blue Air.

Perioada cea mai aglomerată din punctul de vedere al cererilor primite de către FlightClaim.ro este sezonul de vară, când companiile aeriene se supra-aglomerează, iar firma înregistrează şi o cerere la fiecare 30 de minute. Aproximativ 9 din 10 cereri sunt soluţionate pozitiv, iar pasagerii ajung să îşi primească compensaţia conform legii. De la începtutul anului şi până acum, cele mai multe zboruri anulate au fost în luna ianuarie, când aeroporturile din România au înregistrat 36 de zboruri care au întârziat minim 3 ore şi 12 zboruri complet anulate.

Conform datelor FlightClaim.ro, destinaţiile cu cele mai mari întârzieri înregistrate sunt Milano, Madrid, Roma, Larnaca şi Londra.

 „Zborurile charter din perioada verii reprezintă un risc deosebit pentru pasagerii români şi de aceea echipa noastră cooperează cu agenţiile de turism din România pentru a asigura tot suportul şi asistenţa necesară turiştilor lor care se află în această situaţie. Am obţinut compensaţii pasagerilor români al căror zbor, cu plecare din România, a fost anulat pe motive operaţionale”, a declarat Cees Werff, director general FlightClaim.ro.

În funcţie de durata întârzierii, pasagerii sunt eligibili la compensaţii între 250 şi 600 de euro/persoană, plus alte cheltuieli.

FlightClaimEU.com este o companie specializată în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulări sau overbooking pentru a obţine compensaţiile legale de la companiile aeriene. Compania este prezentă pe piaţa europeană de 2 ani şi în România de 1 an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici