Pieţele bursiere au cea mai grea săptămână de la criza financiară globală din 2008

Pieţele asiatice au reacţionat vineri, pe măsură ce coronavirusul se răspândeşte în Europa, cu scăderi mari pe pieţele din Japonia, Australia, Coreea de Sud, China şi India, relatează BBC.

481 afișări
Imaginea articolului Pieţele bursiere au cea mai grea săptămână de la criza financiară globală din 2008

Pieţele bursiere au cea mai grea săptămână de la criza financiară globală din 2008

Pe Wall Street, indicele Dow Jones a căzut joi aproape 1.200 de puncte - cea mai mare depreciere dintr-o zi din toate timpurile.

Acest lucru a afectat încrederea investitorilor din Asia, vineri. În Japonia, indicele Nikkei 225 a scăzut cu 3,7%, şi cu peste 9% în această săptămână.

Principalul indice al acţiunilor australiene, ASX200, a scăzut cu peste 3,3% vineri, de asemenea cea mai mare scădere de la criza financiară din 2008.

Ştirile despre mai multe cazuri de coronavirus, în special în Italia, au generat îngrijorări legate de un impact economic mult mai mare decât se aştepta anterior.

„Pieţele erau prea optimiste, iar acum ar putea fi prea pesimiste”, a declarat Iris Pang, economist la ING. "Pieţele asiatice au reacţionat lent la Covid-19, deoarece au crezut că aceasta este o strict o problemă a Chinei continentale - până când cazurile de infecţie din Coreea de Sud şi Japonia au început să crească în mod constant."

De asemenea, pieţele bursiere din India au scăzut puternic vineri, cu indicii Nifty 50 şi Sensex pe minus cu aproximativ 3%.

Pieţele bursiere din Asia au reacţionat prost când focarul a apărut în China, dar s-a stabilizat - până acum. Indicele Shanghai Composite din China a scăzut vineri cu 3,7%.

Indicele acţiunilor Kospi din Coreea de Sud a scăzut vineri cu 3,3%.

În Romînia, indicele BET al celor mai tranzacţionate acţiuni avea la 10:45 un minus de 2,61%, la 9.312 puncte. CONPET înregistra o cădere a valorii titlurilor de 4,42%, MedLIfe de 4,86%, Nuclearelectrica de 3,49%, BVB de 3,85% şi BRD de 3,57%.

În Europa toate pieţele majore sunt în roşu, cu scăderi de 3,09% la Frankfurt , 2,83% la Madrid, 3,03% la Amsterdam şi 2,23% pentru indicele FTSE 100 al bursei londoneze.

Dolarul a pierdut teren în faţa euro şi a yenului, şi a câştigat uăor în fata lirei sterline.

Preţul petrolului Brent s-a apropiat la doar 88 de cenţi de 50 de dolari barilul (-2,49%), iar petrolul american a scăzut cu 2,7%, la 45,82 dolari barilul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici