Igor Dodon anunţă că ar putea dizolva luni Parlamentul Republicii Moldova dacă nu se formează un nou guvern

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat joi că săptămâna viitoare intenţionează să dizolve Parlamentul de la Chişinău în cazul în care până duminică nu se formează un nou guvern, informează agenţia de ştiri Tass.

790 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon anunţă că ar putea dizolva luni Parlamentul Republicii Moldova dacă nu se formează un nou guvern

Dodon anunţă că ar putea dizolva luni Parlamentul de la Chişinău dacă nu se formează un nou guvern

"Putem forma noul guvern al Moldovei în următoarele câteva zile", a declarat Dodon, aflat într-o vizită în Rusia, unde participă la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg (SPIEF).

"Dacă majoritatea parlamentară şi guvernul nu sunt formate până duminică, va trebui să dizolv Parlamentul săptămâna viitoare, în ziua de luni", a precizat liderul de la Chişinău.

"Sunt sigur că, dacă un nou guvern se formează, situaţia în Moldova se va schimba dramatic într-un an sau un an şi jumătate, iar mulţi investitori occidentali aflaţi aici vor veni în Moldova, pentru că vor fi interesaţi să facă asta", a adăugat Dodon.

După alegerile legislative din 24 februarie, în urma cărora niciun partid nu a obţinut majoritatea necesară formării guvernului, politicienii moldoveni au încercat fără succes să ajungă la un acord privind constituirea unui nou guvern.

Partidul Socialiştilor (PSRM), formaţiunea preşedintelui prorus Igor Dodon, care s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, are 35 de mandate, în timp ce Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, a obţinut 30 de locuri, iar alianţa electorală pro-europeană ACUM a primit 26 de locuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici