Procurorii anticorupţie din Republica Moldova au cerut mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc

Procurorii anticorupţie din Republica Moldova au cerut joi emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunţat şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, citat de Unimedia.

259 afișări
Imaginea articolului Procurorii anticorupţie din Republica Moldova au cerut mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc

Procurorii anticorupţie din Republica Moldova au cerut mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc

Cererea va fi analizată tot joi de către Judecătoria Chişinău.

Viorel Morari a anunţat că cererea a fost depusă într-un dosar de spălare de bani şi a mai informat că o persoană implicată în acest dosar a fost deja arestată preventiv pentru complicitate la infracţiunea de spălare de bani. De asemenea, procurorii au cerut mandat de arestare şi pe numele unei a treia persoane implicate în acest caz.

„Potrivit materialelor cauzei, pe parcursul anilor 2013-2015, Vladimir Plahotniuc a creat o schemă infracţională cu scopul convertirii, transferului, dobândirii, deţinerii şi utilizării unor bunuri despre care ştia cu certitudine că ele constituie venituri ilicite”, a informat Procuratura Anticorupţie prin intermediul unui comunicat.

Unimedia notează că în cazul în care persoanele implicate în dosar vor fi găsite vinovate, ele riscă o pedeapsă cuprinsă între cinci şi zece ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici