Reuters: UE a ajuns la acorduri cu firmele Roche şi Merck pentru potenţiale tratamente anti-Covid-19

  • Comisia Europeană a semnat contracte cu firmele farmaceutice Roche şi Merck pentru stocuri de tratamente experimentale anti-Covid-19
  • Acordurile se referă la medicamentul RoActemra, produs de Roche, şi la medicamentul Rebif, fabricat de Merck
  • Comisia Europeană negociază şi cu firma americană Gilead pentru a obţine doze de Remdesivir
1268 afișări
Imaginea articolului Reuters: UE a ajuns la acorduri cu firmele Roche şi Merck pentru potenţiale tratamente anti-Covid-19

Reuters: UE a ajuns la acorduri cu firmele Roche şi Merck pentru potenţiale tratamente anti-Covid-19

Comisia Europeană a ajuns la acorduri cu grupurile farmaceutice Roche şi Merck KGaA pentru a putea garanta stocuri de tratamente experimentale anti-Covid-19, afirmă surse din cadrul Executivului Uniunii Europene, citate de agenţia de presă Reuters.

Acordurile se referă la medicamentul antiartrită RoActemra, produs de Roche, şi la medicamentul Rebif, contra sclerozei multiple, fabricat de Merck - ambele considerate ca potenţiale tratamente anti-Covid-19. Contractele prevăd asigurarea de stocuri pentru toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Oficialii citaţi, care au preferat să menţină anonimatul, nu au dezvăluit termenii contractelor.

Unele ţări membre UE au cerut în mai să aibă posibilitatea achiziţionării celor două medicamente. Roche efectuează în prezent teste clinice pe 330 de pacienţi cu medicamentul Actemra, denumit RoActemra pe unele pieţe. În China, acest medicament a fost utilizat la pacienţi care au reacţii imune severe generate de infectarea cu noul coronavirus. Medicamentul a fost testat şi în combinaţie cu antiviraulul Remdesivir, produs de Gilead, singurul tratament autorizat până acum în spaţiul UE împotriva Covid-19.

Rebif a fost produs de firma biotehnologică elveţiană Serono, înainte de a fi cumpărată de Merck.

Comisia Europeană negociază şi cu firma americană Gilead pentru a obţine doze de Remdesivir pentru statele membre UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici