Turcia condamnă decizia Statelor Unite privind Înălţimile Golan: Decizia este nulă pentru Ankara

Administraţia de la Ankara a criticat dur decizia Statelor Unite de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, catalogând-o drept o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale, a transmis luni Ministerul turc de Externe, relatează Euronews.

879 afișări
Imaginea articolului Turcia condamnă decizia Statelor Unite privind Înălţimile Golan: Decizia este nulă pentru Ankara

Turcia condamnă decizia Statelor Unite privind Înălţimile Golan

„Această decizie nefericită demonstrează că Administraţia Statelor Unite continuă să fie o parte din problemă, în loc să fie parte din soluţie în ceea ce priveşte Orientul Mijlociu”, se menţionează în comunicatul emis de Minister.

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni o ordonanţă executivă prin care a decis recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra Înălţimilor Golan, măsura fiind condamnată vehement de Administraţia din Siria. Donald Trump a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Israelul a ocupat Platoul Golan în "Războiul de Şase Zile" din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Turcia a făcut apel la comunitatea internaţională pentru respectarea principiilor fundamentale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

„Decizia (Statelor Unite, n.red.) este nulă pentru Turcia”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, şi Arabia Saudită a denunţat decizia preşedintelui american Donald Trump, conform unui comunicat publicat marţi de Agenţia de Presă din Arabia Saudită.

„Înălţimile Golan sunt un teritoriu sirian ocupat, conform rezoluţiilor internaţionale. Acest lucru va avea efecte negative semnificative asupra procesului de pace din Orientul Mijlociu şi asupra securităţii şi stabilităţii din regiune”, se menţionează în comunicat.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici