Stare de urgenţă declarată în arhipelagul Novaya Zemlya, Rusia: Locuitorii unui oraş sunt fugăriţi de urşi polari | VIDEO

Autorităţile de mediu din Rusia au trimis un grup de specialişti către o regiune izolată din zona arctică pentru a seda şi înlătura zeci de urşi polari. Animalele înfometate au luat invadat o comunitate de 3.000 de locuitori, transmite The Guardian.

4814 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă declarată în arhipelagul Novaya Zemlya, Rusia: Locuitorii unui oraş sunt fugăriţi de urşi polari | VIDEO

Stare de urgenţă declarată în arhipelagul Novaya Zemlya, Rusia: Locuitorii unui oraş sunt fugăriţi de urşi polari | VIDEO

„Nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva”, spune Zhigansha Musin, directorul administraţiei locale. „Unii locuitori au fost pur şi simplu fugăriţi de urşii polari”, continuă Musin.

Alexander Minayev, directorul adjunct spune că „oamenii sunt speriaţi şi le este teamă să iasă din locuinţe”. „Părinţii nu îşi mai trimit copiii la şcoală şi la grădiniţă”, adaugă Minayev. Autorităţile au declarat stare de urgenţă în regiunea afectată.

Unele filmări arată cum urşii polari caută de mâncare la groapa de gunoi din zonă şi intră într-un bloc de apartamente. Toate încercările de a speria urşii cu maşini sau câini au eşuat, relatează agenţia de ştiri Tass.

Rusia consideră urşii polari drept „specie pe cale de dispariţie”, iar împuşcarea lor este interzisă prin lege. Totuşi, autorităţile avertizează că dacă eforturile de înlăturare a urşilor vor eşua, va fi nevoie de o sacrificare selectivă a animalelor pentru a proteja comunitatea locală.

În anul 2016, cinci oameni de ştiinţă ruşi au fost asaltaţi de urşi polari timp de două săptămâni la o staţie meteorologică pe insula Troynoy, în estul regiunii Novaya Zemlya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici